Wergelandakademiet arrangerer kulturleir for barn og unge hver sommer. Leiren har et variert dagsprogram som veksler mellom skuespill, høytlesing, sang, folkedans og utelek, tilpasset etter deltagernes alder. Vi arrangerer både en barneleir og en ungdomsleir.
Skjema for leirpåmelding  Barneleir Barneleiren arrangeres på Jønnbu i fjellet ved Bø i Telemark. Leiren starter søn 21. juni kl 16 og avslutningsforestillingen starter fre 26. juni kl. 16. Leiren henvender seg primært til barn 6-13 år. Barn under 7 år bør ha med seg en voksen. Voksne som henter fredag, må regne med at kvelden går med til en flott avslutningsfest. Leiren ledes av Hallvord Reiar Michaelsen Steen m.fl. Påmelding og betaling gjøres via lenken over (velg barneleir i nedtrekksmenyen). Det anbefales å melde seg på tidlig, da leiren er svært populær og blir raskt fulltegnet. Leiren koster 2100 kr per deltaker, og reduseres med 500 kr for søsken som deltar på samme leir. Voksne er velkomne til å delta på barneleiren, og betaler da kost og losji 1000 kr. Det forutsettes at de voksne deltar aktivt i det praktiske arbeidet (matlaging etc.). Påmeldingen er bindende.
Ungdomsleir Ungdomsleiren er for tenåringer/ungdommer fra 13 år og oppover. Leiren starter søn 28. juni kl. 20:00 og avslutningsforestillingen begynner lør 4. juli kl. 15:00. Dagsprogrammet vil bestå av teaterøving, lesing, sang, dans. Det blir alltid et livlig og engasjerende miljø på leirene, og ungdommene får boltre seg i alt fra utfordringer på scenen til dypdykk i utvalgte tekster fra vår kulturarv. Leiren ledes av Tora Marie Wedervang, Asgeir Kydland Lysdahl m.fl. Spørsmål kan rettes til leir@wergelandakademiet.no. Nærmere informasjon om program, beliggenhet, reisemåte, betaling og hva man bør ha med, sendes ut til alle påmeldte i juni.