«Vi er på frie Vande»

Dato: 9. juni 2017

Henrik Wergelands barndom i Kristiansand og de maritime innslag i hans diktning.Thaulows hus på Bragdøya

I samarbeid med Wergelandselskapet i Kristiansand inviterer vi til seminar og ekskursjon fra fredag 9. juni til søndag 11. juni. Rammen rundt arrangementet er byen og omegnen av Kristiansand, hvor Henrik bodde de første 9 år av sitt liv, og hvor han mottok viktige impulser for senere liv og diktning. Seminaret avholdes på den idylliske Bragdøya utenfor byen. Her tilbrakte barna i familien mange somre på den gjestfrie Thaulowfamiliens lyststed. Huset er nå restaurert og godt egnet til mindre seminarer.

Både ekskusjonen og seminaret har fokus på tre temaer: Henrik Wergelands oppvekst i Kristiansand, på den tiden en internasjonal og rik sjøfartsby. Familiens betydning for den unge Henrik og for byens kulturliv. Inspirasjonen fra Sørlandets natur og kystkultur og sporene i hans diktning knyttet til hav og sjøfart

Programmet starter fredag formiddag med en guidet byvandring i Wergelands fotspor. På kvelden blir det lesning av og samtale om relevante Wergelandtekster knyttet til hav og sjøfart. Lørdag drar vi tidlig med båt til Bragdøya og deltar på seminaret. Foredragsholderne er Bjarne Kristian Marcussen, Jahn Thon og Frithjof Bringager. Det blir også tid til sosialt samvær og en rundtur på øya før vi returnerer til Kristiansand. Her blir det to overnattinger:

 

Fra fredag til lørdag og fra lørdag til søndag. Interesserte som melder seg på vil få mer praktisk informasjon etter hvert.